Transformarem: cartrons i taps de suro en… un PI-SURO!

Del bosc de la caputxeta surten aquests arbres! No són alzines sureres. Són pins-suros o suros-pins. Perquè està fet amb suros i serveixen de suro, o sigui: per a penjar-hi totes les coses que no hem d’oblidar.

No sé si la caputxeta o la seva àvia eren unes desmemoriades, però jo sí!

Per a fer-ho necessitarem:

  • uns quants cartrons ondulats
  • molts taps de suro
  • un ganivet que talli (p.e. el del pa va bé), tisores grans i cúter
  • cola blanca i pistola de silicona calenta, (amb la barreta, és clar!)
  • paper de vidre gruixudet
  • un llapis-vareta que sàpiga dibuixar, i una idea
  • pincetes de fusta
  • un retall o roba, o pintura per a decorar-lo
  • i xinxetes o agulles per a clavar-hi els papers!

Passos:

tutorial craft

1. Dibuixem la forma al cartró de la mida que vulguem. Jo he fet un arbre perquè m´ha semblat divertit lo de que s´enganxin fulls i els arbres tenen fulles… I adequat pels materials que he fet servir (el suro i el cartró surt de l´arbre, no?) I la retallem.

 

2. Després marcarem amb el llapis unes quantes formes més, iguals, a altres cartrons. Repassant la silueta. I les anem retallant. (Agafem de mostra la primera que hem fet, perquè no ens surtin cada cop una mica més gran…)

 

3. En fem fins que apilades ens facin un gruix d´almenys 1,5 cm. Depèn del cartró. I aleshores marquem el forat del mig amb llapis. Deixant almenys uns 2cm de marc exterior.

 

4. Ara retallem el forat. Millor amb el cúter. (Poseu-vos un cartró de base per no tallar la taula!) No foradeu l´últim, el deixarem de base per enganxar-hi els suros!

 

5. Ja podem encolar els cartrons! Un a un, i ben encaixats, que no es belluguin! I si us sobresurt algun trosset, ho talleu perquè quedi ben recte.

 

6. Un cop fet això, tallem els suros de la mida del forat que hem deixat. A llesquetes. Els afinem una mica amb paper de vidre i els col·loquem ben juntets perquè hi hagi els menys forats possibles, i els enganxem amb la pistola de silicona calenta.

 

7. Ara ho decorem. Amb un trosset de roba de la mateixa mida i forma queda molt bé. Però també ho podeu pintar, o amb washi tape! Perquè no? Si ho feu amb roba, podeu utilitzar la mateixa cola blanca per enganxar-ho.

 

8. I per acabar, les pincetes. Perquè hi hagi més possibles llocs on enganxar els paperets. També enganxats amb silicona calenta.

Us atreviu? Deixeu anar la imaginació i proveu altres formes!

I si teniu cap dubte, o us fa mandra de fer-lo i en voleu un per a casa vostra, em podeu escriure a bernadette@viurenunconte.com

 

Una fada-craft mai compra els “suros”, se´ls fa!